Hybridgress med matte

Mixto

MIXTO systemet er et mattesystem. Det betyr at man legger ut et kunstgress først og fyller det med sand. Deretter sår man gressfrø i sanden. Rotsystemet og kronen til naturgresset vil beskyttes av kunstgressfiberen,

Mixto matte hybridgress for fotballbaner

Hva er Mixto Hybridgress

Enkelt forklart er hybridgress et gress som bringer med seg alle de gode egenskapene til et naturlig gress, forsterket av styrken og spensten til et kunstgress. En Mixto bane føles og spilles som en naturgressbane. Målt i vekt er mer enn 90% av mixto-systemet naturgress. Fordelen er at slitestyrken er høyere siden kunstgresset fungerer som en armering og støtte for rotsystemet.  Det betyr færre og mindre skader på gresset under spill noe som gjør banen raskere klar til neste kamp. Erfaringer tilsier at man får 3 ganger så mye bruk som man ville fått med tilsvarende naturgress.

Mixto systemet er et mattesystem. Det betyr at man legger ut et kunstgress først og fyller det med sand. Deretter sår man gressfrø i sanden. Rotsystemet og kronen til naturgresset vil beskyttes av kunstgressfiberen, mens naturgresset vokser over kunstgresset. Når man klipper så er det kun naturgresset som klippes.

Mixto er et resultat av samarbeid mellom Rappo og Limonta Sport, to italienske selskaper som er ledende innen henholdsvis naturgress og kunstgress.

  • Lav investeringskostnad
  • Mindre og færre skader på banen under kamp
  • Fast og stabil bane, selv i regn, som reduserer skader på spillere
  • Føles som og spilles som en gressbane
  • Raskere klar til bruk etter kamp/trening
  • Meget gode spillegenskaper
  • Drenerer godt
Struktur hybridgress for fotballbaner

Mixto hybridgress- 2 alternativer

Så gress på stedet

Den anbefalte fremgangsmåten er å så gress på stedet. Det tar 2-3 måneder, men kan fint gjennomføres i vinterpausen. Fordelen med «seed in place» er at gresset får akklimatisert seg til de lokale forholdene og gresset ikke trenger å flyttes senere i prosessen.

Ferdig gress – rulles ut

Dersom tiden er en avgjørende faktor kan vi tilby «Lay’n’Play» løsning. Da får man et ferdig utvokst Mixto system fra Italia. Et «Lay’n’Play» system kan legges når som helst og det kan spilles på dagen etter at det er installert.  Det ferdige systemet blir dyrket frem på et gartneri i Italia, før det deretter skjæres og rulles og fraktes til sin endelige destinasjon. På grunn av frakten vil dette være et noe dyrere system enn «Seed in Place», men man får til gjengjeld en perfekt bane på kun dager

Ta kontakt for spørsmål og rådgivning om hybridgress

Flere alternativer

Innsying av hybridgress til fotballbaner
Innsydd hybridgress

Verdemix

VERDEMIX er et hybridgressystem hvor kunstgresset maskinellt syes inn i eksisterende gressmatte.
Les mer →

Ta kontakt for spørsmål og rådgivning om hybridgress