Sport SurfaceMiljøvennlige alternativ

Miljøvennlige alternativ

Sport Surface AS installerte den første 3.generasjons kunstgressbanen med biologisk innfyll tilbake i 2011. Vi har gjort oss mange erfaringer opp igjennom årene og vi vil gjerne dele vår erfaring med dere. For å gjøre valg av kunstgress lettere har vi valgt ut 4 forskjellige systemer med kunstgress, som alle møter kravene til spillemidler, og er mer skånsomme for miljøet enn tradisjonell SBR gummi.

Sandfylt kunstgress

Sandfylt kunstgress

4G Pro er et tett kunstgress som ikke krever innfyll av annet enn stabiliserende sand. Det tette gresset består av en blanding mellom teksturerte fiber (krøllfiber) og monofiber.  Monofiberen er 370micron tykk og har en sterk diamant fasong. Den teksturerte fiberen har en oval form og en tykkelse på 155 micron. Det gir et tett og mykt kunstgress perfekt tilpasset breddeidrett.  Gresset er sydd med 100% polyethylene fiber som kan resirkuleres etter endt bruk.

Sportica kunstgress uten innfyll
Kunstgress uten innfyll

Kunstgress uten innfyll

Kunstgress helt uten innfyll omtales gjerne som 4.Generasjon. Denne typen kunstgress skal ikke fylles med hverken sand eller annet innfyll. Fraværet av innfyll gjør at gresset må være tettere for å holde fiberne oppreist. 4 generasjons kunstgress er tettere og mer slitesterkt en de sandfylte kunstgressene og kommer også med en høyere prislapp. Denne typen kustgress helt uten innfyll er gjerne beregnet for eldre spillere og divisjonsspill.

Geo plus miljøvenlig innfyll for kunstgressbaner
Innfyll

Geo Plus

Geo Plus er et naturlig og miljøvennlig innfyll til kunstgressbaner som er resirkulerbart og karbonnøytralt. Innfyllet består av en blanding av kokosnøttfiber og kork, og er 100 % naturlig og biologisk nedbrytbart. Vi tilbyr kunstgressystemer som har FIFA Quality Pro og FIFA Quality godkjenning med Geo Plus som innfyll. Dette systemet blir brukt på over 400 baner, og av store sportsklubber som Spartak Moskva, Ajax og Cesena.

Innfyll

PineFill

PineFill er laget av pinjekongler. Disse konglene er elastiske, slitesterke og har høy egenvekt, og gir et innfyll som er mykt å spille på, varer lenge og holder seg på plass. Pinjekongler har også mindre opptak av vann sammenlignet med andre typer tre-innfyll. Pinefill er et 100% naturlig produkt og biologisk nedbrytbart, og oppfyller alle kravene til de nye EU-reglene for innfyll.  PineFill fra Limonta er et resultat av over 2 års forskning og utvikling. Limonta Sport har tatt patent på PineFill.

Ønsker du mer informasjon om miljøvennlige kunstgressystemer, ta kontakt med oss